2011. január 2., vasárnap

Készülj fel a fogyókúrára lelkileg!

Meghoztad Te is a nagy elhatározást?

Szerintem az egyik legfontosabb pontja a sikeres fogyókúrának, hogy ne kampányszerűen fogyókúrázz, hanem az ÉLETMÓDOD is változzon meg!

Néhány tipp, hogy mire figyelj, hogy bármely diéta mellett is döntesz!

1. Nem szabad komolyan túl venni!
Nagyon sokszor előfordul, hogy már betegesen fogyni szeretnénk, s csak ez jár az eszünkbe. Ez nagyon megnehezítheti a mindennapokat. Figyelj oda, hogy maradj kiegyensúlyozott még a diéta alatt is! Úgy könnyebben fog menni.

2. Tűzz ki reális célokat!
Ne akarj túl sokat egyszerre! Ne napi, hanem heti, havi célokat tűzz ki! Ha sikerül azt a kicsi, de reális célt elérned, akkor sokkal boldogabban fogsz nekifogni a következő célnak!

3. Figyeld éhségedre!

Amikor megéhezünk, akkor a testünk jelez, hogy "benzin" kell neki. Minél tovább kínzod magad, annál éhesebb leszel, s annál nehezebb lesz megállnod, hogy ne egyél túl sokat! Minél hamarabb eszel, annál kevesebbet fogsz enni.

4. Mindig tarts otthon tápláló ételeket!
Tarts otthon friss zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonaféléket, s sok-sok egészséges, tápanyagban dús ételeket! Ezeket akkor is előkaphatod, ha nincs sok időd, s csak szeretnél pár falatot enni! Még a rohanós perceidben is lehetőleg kerüld a tartósítószerrel tömött, ételeket.


5. Lassan egyél!
Aki gyorsan eszik, az az esetek többségében többet is eszik. A titok, hogy élvezz mindent étkezést! Figyelj arra, hogy rágj meg minden falatot, élvezd az ízeket!


6. Mindig tarts szem előtt az egészséged!
Gondolj arra, hogy ha le fogsz fogyni x kg, akkor sokkal könnyebben fogsz tudni mozogni, nem lesz magas a cukrod, csökken a vérnyomásod stb. Ha ezeket tartod szem előtt, akkor sokkal könnyebben fog menni a fogyás!!

Holnap folytatjuk!!!
Gondold át így a dolgokat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Milyen diétával szeretnél fogyni?

Népszerű bejegyzések

Keresés ebben a blogban